Czekoladowe warkocze
Czekoladowe warkocze
sty 25, 2021 Przepisy , Słodkie 0 Komentarze

Czekoladowe warkocze

  • 2 łyżki mleka kokosowego
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki syropu słodzącego

Ciasto:

  • 250 g mąki orkiszowej
  • 150 ml letniej wody
  • 15 g świeżych drożdży
  • 4 g soli
  • 1 łyżeczka syropu słodzącego

Przygotowanie:

Do garnka przełóż wszystkie składniki na nadzienie i delikatnie ogrzej, energicznie mieszając, aby całość połączyła się w jednolitą masę. Pozostaw do ostygnięcia. Możesz dodatkowo włożyć do lodówki na około 10-15 minut, co jakiś czas kontrolując, aby nadzienie całkiem nie stwardniało.

Do robota kuchennego przełóż mąkę, dodaj sól i ksylitol. Drożdże zalej wodą i dokładnie wymieszaj. Dodaj do suchych składników i wyrób ciasto. Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 5 mm i tnij na szerokość ok. 10 cm. Każdy taki kawałek natnij dodatkowo tak, aby powstały 3 części ciasta. Miejscami rozkładaj nadzienie i zawijaj jak warkocze. Piecz w temperaturze 180°C przez 12 minut.

Smacznego!

Zostaw komentarz

*
*Nie będzie widoczny
Adres strony z http://
*
*

Szukaj wpisów

Kategoria

Archiwum wpisów

Ostatnie wpisy

Popularne wpisy

Ostatnie komentarze

Witaj Moniko! on Pączki
Tak, spokojnie można użyć innego mleka roślinnego.
Pozd...
Monika on Pączki
Witam,
Czy można użyć mleka sojowego zamiast kokosowego?

Tagi