Babeczki czekoladowe
Babeczki czekoladowe
lis 04, 2020 Przepisy , Słodkie 0 Komentarze

Babeczki czekoladowe

Ciasto:

  • 200 ml mleka kokosowego
  • 100 g mąki kokosowej
  • 75 g migdałów
  • 70 g ksylitolu
  • 50 g mąki kukurydzianej
  • 50 g oleju kokosowego
  • 25 g orzechów laskowych
  • 20 g kakao
  • 1 łyżeczka sody

Polewa czekoladowa do wymieszania z ciastem:

  • 4 łyżki mleka kokosowego
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżki syropu słodzącego

Polewa czekoladowa do polania:

  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki syropu słodzącego
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 2 łyżki mleka kokosowego

Przygotowanie:

Orzechy i migdały zmiel na drobno i wsyp do miski razem z pozostałymi składnikami przeznaczonymi na ciasto. Wszystkie składniki do polewy czekoladowej przeznaczonej do wymieszania z ciastem wrzuć do rondelka. Delikatnie podgrzewaj energicznie mieszając. Polewę odstaw z ognia i po kilka minutach wlej do miski ze składnikami na ciasto. Ugnieć wszystko razem. Gotowe ciasto przełóż do silikonowych foremek na muffinki, a te umieść w metalowej formie na muffiny. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Składniki na polewę czekoladową przełóż do rondelka, wstaw na mały ogień. Mieszaj energicznie, do uzyskania jednolitej konsystencji. Muffinki polej polewą przed podaniem. 

Smacznego!

Zostaw komentarz

*
*Nie będzie widoczny
Adres strony z http://
*
*

Szukaj wpisów

Kategoria

Archiwum wpisów

Ostatnie wpisy

Popularne wpisy

Ostatnie komentarze

Witaj Moniko! on Pączki
Tak, spokojnie można użyć innego mleka roślinnego.
Pozd...
Monika on Pączki
Witam,
Czy można użyć mleka sojowego zamiast kokosowego?

Tagi