Czekoladowo-orzechowe smarowidło
Czekoladowo-orzechowe smarowidło
lis 24, 2020 Przepisy , Słodkie 0 Komentarze

Czekoladowo-orzechowe smarowidło

Składniki:

  • 400 g daktyli
  • 150 ml mleka kokosowego
  • 100 g orzechów laskowych
  • 30 g kakao
  • 2 łyżki syropu słodzącego
  • 1 laska wanilii

Przygotowanie:

Orzechy i daktyle zalej w osobnych naczyniach wrzątkiem i pozostaw do namoczenia przez około 2 godziny. Po tym czasie wylej wodę z orzechów i daktyli. Daktyle dodatkowo odciśnij z nadmiaru wody. Dodaj mleko kokosowe i kakao i zblenduj wszystko na gładką masę. Z laski wanilii wybierz nasiona i dodaj do smarowidła razem z syropem słodzącym. Całość dokładnie wymieszaj.

Smacznego!

Zostaw komentarz

*
*Nie będzie widoczny
Adres strony z http://
*
*

Szukaj wpisów

Kategoria

Archiwum wpisów

Ostatnie wpisy

Popularne wpisy

Ostatnie komentarze

Witaj Moniko! on Pączki
Tak, spokojnie można użyć innego mleka roślinnego.
Pozd...
Monika on Pączki
Witam,
Czy można użyć mleka sojowego zamiast kokosowego?

Tagi