Babeczki malinowo migdałowe
Babeczki malinowo migdałowe
wrz 19, 2020 Przepisy , Słodkie 0 Komentarze

Babeczki malinowo migdałowe 

Ciasto:

  • 125 g migdałów
  • 125 g oleju kokosowego
  • 100 g mąki kokosowej
  • 75 g ksylitolu
  • 25 g mąki kukurydzianej
  • 220 ml mleczka kokosowego
  • 1 łyżeczka sody
  • 2 garści świeżych malin

Nadzienie:

  • 100g malin
  • 1 łyżeczka ksylitolu

Przygotowanie:

Migdały zmiel na mąkę w malakserze. Wszystkie składniki na ciasto prócz malin wsyp do jednej miski i dokładnie wymieszaj. Do gotowego ciasta dodaj świeże maliny i delikatnie wymieszaj.

Maliny do nadzienia zblenduj. Dodaj ksylitol i wymieszaj. Ciasto rozkładaj do foremek, wypełniając je do połowy. Zrób dziury w cieście i wlej do nich zblendowane maliny. Foremki wypełnij ciastem. Tak gotowych 9 muffinek wsadź do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz 25 minut.

Smacznego!

Zostaw komentarz

*
*Nie będzie widoczny
Adres strony z http://
*
*

Szukaj wpisów

Kategoria

Archiwum wpisów

Ostatnie wpisy

Popularne wpisy

Ostatnie komentarze

Witaj Moniko! on Pączki
Tak, spokojnie można użyć innego mleka roślinnego.
Pozd...
Monika on Pączki
Witam,
Czy można użyć mleka sojowego zamiast kokosowego?

Tagi