Bezglutenowe spaghetti z koktajlowymi pomidorkami
Bezglutenowe spaghetti z koktajlowymi pomidorkami
wrz 16, 2020 Przepisy , Słone 0 Komentarze

Bezglutenowe spaghetti z koktajlowymi pomidorkami (2 porcje)

Sos:

  • 400 g pomidorków koktajlowych
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju tłoczonego na zimno
  • pęczek świeżej bazylii
  • łyżeczka suszonego oregano, bądź pęczek świeżego
  • sól i pieprz do smaku

Makaron:

  • 160 g kukurydzianego spaghetti

Dodatek:

  • posiekana bazylia

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek drobno posiekaj i podsmaż na patelni, aż cebulka się zeszkli. Pomidorki pokrój na pół i dodaj do cebulki i czosnku chwilę podsmażając. Na koniec, dopraw solą, pieprzem, oregano oraz bazylią.

Makaron ugotuj al dente według instrukcji na opakowaniu.

Makaron wymieszaj z sosem na patelni. Podawaj posypany posiekaną wcześniej bazylią.

Smacznego!

Zostaw komentarz

*
*Nie będzie widoczny
Adres strony z http://
*
*

Szukaj wpisów

Kategoria

Archiwum wpisów

Ostatnie wpisy

Popularne wpisy

Ostatnie komentarze

Witaj Moniko! on Pączki
Tak, spokojnie można użyć innego mleka roślinnego.
Pozd...
Monika on Pączki
Witam,
Czy można użyć mleka sojowego zamiast kokosowego?

Tagi