Zupa krem z bakłażana z boczniakami
Zupa krem z bakłażana z boczniakami
lis 29, 2021 Przepisy , Słone 0 Komentarze

Zupa krem z bakłażana

Składniki:

800 ml wody

700 g bakłażana

4 ząbki czosnku

1 cebula

1 łyżeczka słodkiej papryki

½ łyżeczki ostrej papryki

sól i pieprz do smaku

olej do smażenia

Dodatki:

500 g cukinii

ulubiona przyprawa

100 g kaszy bulgur

100 g boczniaków

15 g siemienia lnianego

20 g płatków jaglanych

kilka łyżek wody

sól i pieprz do smaku

olej do smażenia

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na złoty kolor. Następnie dodaj pokrojonego bakłażana, chwilę podsmaż. Na koniec dolej wody, przypraw i gotuj na małym ogniu przez około 30 minut. Pozostaw do ostudzenia i zblenduj na gładki krem.

Cukinię pokrój w plasterki, przypraw i usmaż na złoty kolor. Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu. Siemię lniane zmiel na mąkę, przypraw i dodaj wodę. Musi mieć taką konsystencję, aby przykleiło się do grzybów. Boczniki obtocz w tak przygotowanym siemieniu lnianym, następnie w płatkach jaglanych i usmaż na złoty kolor z każdej strony. 

Zupę podawaj z usmażonymi warzywami, boczniakami i z kaszą.

Smacznego!

Zostaw komentarz

*
*Nie będzie widoczny
Adres strony z http://
*
*

Szukaj wpisów

Kategoria

Archiwum wpisów

Ostatnie wpisy

Popularne wpisy

Ostatnie komentarze

Witaj Moniko! on Pączki
Tak, spokojnie można użyć innego mleka roślinnego.
Pozd...
Monika on Pączki
Witam,
Czy można użyć mleka sojowego zamiast kokosowego?

Tagi