Muffinki truskawkowe
Muffinki truskawkowe
lip 28, 2021 Przepisy , Słodkie 0 Komentarze

Muffinki truskawkowe 

Skladniki:

  • 300 g mąki orkiszowej
  • 250 g truskawek
  • 150 ml mleka roślinnego
  • 10 łyżek syropu daktylowego
  • 2 łyżeczki sody

Przygotowanie:

Mąkę wymieszaj z sodą, dolej mleko i syrop, a następnie wyrób ciasto. Na koniec dodaj truskawki, jeśli są duże, pokrój je na pół. Piecz w temperaturze 180°C przez 25 minut.

Smacznego!

Zostaw komentarz

*
*Nie będzie widoczny
Adres strony z http://
*
*

Szukaj wpisów

Kategoria

Archiwum wpisów

Ostatnie wpisy

Popularne wpisy

Ostatnie komentarze

Witaj Moniko! on Pączki
Tak, spokojnie można użyć innego mleka roślinnego.
Pozd...
Monika on Pączki
Witam,
Czy można użyć mleka sojowego zamiast kokosowego?

Tagi