Spaghetti z boczniakami
Spaghetti z boczniakami
kwi 19, 2021 Przepisy , Słone 0 Komentarze

Spaghetti z boczniakami

Sos:

  • 300 g pomidorów
  • 150 g boczniaków
  • 70 g jarmużu
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki 
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • sól i pieprz do smaku

Dodatek:

  • kilka łyżek suszonych drożdży do posypania

Makaron:

  • 180 g kukurydzianego spaghetti

Przygotowanie:

Cebulę pokrój w piórka, czosnek zetrzyj na tarce lub przeciśnij przez praskę i usmaż na złoty kolor. Następnie dodaj drobno pokrojone pomidory i przyprawy. Duś do momentu, aż pomidory zmiękną. Boczniaki pokrój w paski i usmaż na patelni, następnie dodaj do sosu razem z jarmużem. Całość duś przez około 5-7 minut.

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Podawaj z sosem i posyp dodatkowo płatkami drożdżowymi.

Smacznego!

Zostaw komentarz

*
*Nie będzie widoczny
Adres strony z http://
*
*

Szukaj wpisów

Kategoria

Archiwum wpisów

Ostatnie wpisy

Popularne wpisy

Ostatnie komentarze

Witaj Moniko! on Pączki
Tak, spokojnie można użyć innego mleka roślinnego.
Pozd...
Monika on Pączki
Witam,
Czy można użyć mleka sojowego zamiast kokosowego?

Tagi